Krijgen kinderen de zorg die nodig is?

Kinderen die extra zorg nodig hebben kunnen een indicatie krijgen van onze sociale teams voor een zorgboerderij. Om te voorkomen dat de gemeente met veel kleine ondernemers een contract moet sluiten is in Drenthe besloten de plaatsing en betaling te laten verlopen via Bezinn. (Boer en Zorg in Noord Nederland)

De VVD hoort geluiden over een cliëntenstop bij Bezinn. Raadslid Janny Hofsteenge stelde hierover schriftelijke vragen.

 

Hofsteenge: “Wij horen uit het veld dat er al sinds mei vorig jaar een cliëntenstop is bij Bezinn. Dat is al bijna een jaar. De reden schijnt te zijn dat er in Drenthe geen geld meer is. Ik wil weten of deze informatie klopt. Als het klopt vind ik het ook heel raar dat wij als raad hiervan niets gehoord hebben.

Gelukkig zijn er wel alternatieven. De gemeente kan individuele contracten sluiten of kinderen kunnen zorg krijgen via een pgb. Ik hoop dat daar gebruik van gemaakt word. Maar dit wil ik wel zeker weten. Ik kan mij heel goed voorstellen dat gemeenten niet met alle kleine zorgaanbieders een contract wil sluiten. Dat dit provinciebreed geregeld is vind ik prima. Maar dan moet het wel werken. Geen enkel kind krijgt zomaar een indicatie. Zodra ze die hebben moeten ze dan ook geholpen worden. Hoe maakt me niet uit, als ze maar de zorg krijgen die ze nodig hebben.”

 

In Borger-Odoorn is het stellen van schriftelijke vragen één van de mogelijkheden van een raadslid om informatie te krijgen. Volgens het reglement van orde dient het college deze vragen binnen drie weken te beantwoorden.

De volledige vragen kunt u vinden in de bijlage.