Antwoorden over N34

Begin dit jaar zou er een begin gemaakt worden met de nieuwe afslag op de N34 bij Exloo. De VVD wil weten hoe het staat met dit voornemen en stelde schriftelijke vragen. Deze week kwam het college met antwoorden.

 

Het ongelijkvloers maken van de N34 is een langlopend dossier. Hoewel het gaat om een Provinciale weg wil de raad op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen maar er kwamen geen mededelingen vanuit het college. Reden voor Wil Luchjenbroers hier schriftelijke vragen over te stellen. Deze week kwam het college met antwoorden.

Zij schrijven: “Het project is onlangs gegund aan de aannemers combinatie Schagen/Salverda uit Hasselt. De voorbereidingen van het werk zij inmiddels gestart. Aan het ontwerp van het viaduct wordt druk gewerkt. Op het werkterrein hebben tot nu toe alleen kapwerkzaamheden plaatsgevonden. De planning is dat de bypass zo mogelijk nog voor de bouwvakvakantie wordt aangelegd. Indien dit niet lukt zal dit direct na de bouwvakvakantie plaatsvinden. Aansluitend zal het verkeer worden omgezet op de bypass en zullen de grond- en bouwwerkzaamheden na de bouwvak worden gestart. Uitvoering van de herinrichting van de N34 Exloo zal medio juni 2017 zijn voltooid.

De aannemer zal binnenkort een informatie bijeenkomst organiseren.”

 

Het ongelijkvloers maken van de N34 zal de veiligheid sterk verbeteren. De VVD hoopt daarom op een snelle aanpak van de N34.