Duurzaamheidslening groot succes.

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over de duurzaamheidslening. Sinds februari kunnen inwoners van Borger-Odoorn geld lenen voor het verduurzamen van hun woning, bijvoorbeeld door het goed te isoleren. Dit is een zodanig succes dat in april de pot met geld al leeg was en er nu een wachtlijst ontstaat. De VVD wil nu de pot vergroten. 

In de raadsvergadering wilde de VVD hier een mondelinge vraag over stellen maar de voorzitter vond het niet actueel genoeg. Daarom zijn de vragen nu omgezet naar schriftelijke vragen. De VVD wil bij het college checken of haar informatie klopt dat de lening zo’n groot succes is en als dit zo is wil de VVD meer geld in deze lening stoppen.

Er is voor de gemeente weinig risico, de leningen worden immers met rente terugbetaald door de inwoners. Voor de inwoners kan dit juist het laatste zetje zijn om hun woning aan te passen met een lening onder aantrekkelijke voorwaarden. Voor de inwoners zullen de energiekosten lager worden en het milieu zal minder belast worden.

Volgens de VVD is dit een win-win situatie. Daarom wil de partij niet wachten maar direct meer middelen beschikbaar stelen.