Geen geld voor bloemrijke akkers

In de raadsvergadering van 7 juli werd de uitvoeringsagenda duurzaamheid besproken. Conclusie was dat onze inwoners koploper zijn op dit gebied maar dat de gemeente ver achter loopt. Hoogste tijd dit te verbeteren.

 

Deze vergadering was de laatste vergadering voor het reces met een overvolle agenda. Daarom werd afgesproken alleen te spreken over 2016. Het college heeft voor vier projecten nog geen dekking gevonden en vroeg daarvoor extra geld aan de raad. Twee educatieprojecten en energiezuinige verlichting in het gemeentehuis vormden voor de raad geen probleem. Wel had de raad problemen met bloemrijke akkers. Voor de VVD is het maar de vraag of de gemeente hieraan moet (mee)betalen en is het vreemd om boeren wel geld te geven maar de rest van de inwoners niet. En dat terwijl de inrichting van tuinen veel invloed heeft op de waterhuishouding in de gemeente. Het is ook raar om in juli geld te geven voor bloemrijke akkers. Die horen nu al te bloeien, niet nu pas gezaaid te worden. Uiteindelijk heeft de VVD voor een amendement gestemd om dit jaar geen geld te geven voor bloemrijke akkers.

Groot was de verbazing van de fractie over het feit dat er op de gemeentewerf en in het gemeentehuis afval niet gescheiden wordt ingezameld. Je zou toch verwachten dat de gemeente het goede voorbeeld geeft. Maar terwijl onze inwoners erg goed zijn in afval scheiden blijkt men in het gemeentehuis al het afval in dezelfde container te gooien. De VVD is blij dat hier verandering in komt.