Motie VVD unaniem aangenomen.

Tijdens de bespreking van de kaderbrief in de gemeenteraad van Borger-Odoorn is een motie van de VVD over duurzaamheidsleningen unaniem aangenomen.

In Borger-Odoorn kennen we sinds februari een duurzaamheidslening en een zonnelening. De gemeente stelt geld beschikbaar voor inwoners die hun huis energiezuinig willen maken. Het gaat hierbij om een lening met gunstige rentetarieven.

Doel van de lening is om huiseigenaren over de streep te trekken en de woningen in Borger-Odoorn energiezuinig te maken. Dit is gunstig voor de inwoners maar ook voor het milieu. De leningen zijn een groot succes. Eind april was het beschikbare geld hiervoor op en werden mensen op de wachtlijst geplaatst.

Janny Hofsteenge heeft hierover schriftelijke vragen gesteld en tijdens de bespreking van de kaderbrief heeft de VVD hierover een motie ingediend.

In de motie vraagt de VVD het college zo spoedig mogelijk met een voorstel te komen voor uitbreiding van de zonne- en duurzaamheidslening. Deze motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. 

In de bijlagen kunt u de schriftelijke vragen en antwoorden lezen en de volledige motie.