Blijf je aanpassen!

Tijdens een werkbezoek van de VVD fractie uit Borger-Odoorn aan Te Velde in Nieuw Buinen werd een verborgen pareltje in onze gemeente ontdekt. Te Velde, bekent van kampeerartikelen en tuinmeubelen blijkt ook een atelier te hebben waar hun eigen product wordt gemaakt en waar uw tenten of luifels worden gerepareerd. En er blijkt nog een hele afdeling waar straks de uitgestalde tenten plaats maken voor winter(sport) artikelen.

 

De crisis in de jaren tachtig was veel dieper dan de afgelopen crisis

Ondernemers zien als een berg op tegen een webshop en ze hebben gelijk, het is een berg. Een geweldige klus maar wel noodzakelijk.”

Mensen kopen op beleving”.

Aan het woord is Jos te Velde. Eigenaar van te Velde in Nieuw Buinen. Hij ontvangt de VVD fractie in de kantine van zijn zaak. Een zaak die veel groter is dan je in eerste instantie denkt. En een zaak die op meer poten draait dan je aan de buitenkant ziet. Jos te Velde vertelt over het werken in een markt die geen groeimarkt is. Mensen gaan minder kamperen met een tent, de caravanmarkt ligt al jaren stil. Toch weet hij zijn hoofd goed boven water te houden. Dit doet hij door zich aan te passen aan de markt. En dit is niet altijd makkelijk. Zo blijft het hebben van een webshop moeilijk rendabel te krijgen. Maar het niet hebben van een webshop prijst je uit de markt.

Sinds 2010 is hij begonnen ook schaatsen te verkopen in de wintermaanden, nu zijn wintersport artikelen een stevige poot onder het bedrijf. Zo past hij zijn bedrijf per seizoen aan. Na de zomer gaan de tenten eruit en de ski’s, schaatsen en skipakken erin.

De VVD ontmoette in Jos te Velde een nuchtere bevlogen ondernemer die met hard werken en tijdige aanpassingen een mooi bedrijf heeft neergezet aan de Drentse Poort in Nieuw Buinen. Zijn verhaal was voor de fractie niet alleen inspirerend maar gaf ook stof tot nadenken.