LUCHJENBROERS ONTVANGT HOGE ONDERSCHEIDING VAN DE VVD.

Maandag 27 februari ontving Wil Luchjenbroers een hoge onderscheiding van de VVD. Uit handen van landelijk voorzitter Henry Keizer ontving zij de Thorbeckepenning.

Luchjenbroers is bijna vijftig jaar lid van de VVD en zette zich op vele manieren in voor de partij. Onlangs stopte ze als raadslid voor de partij in Borger-Odoorn. 

Voor velen was het een verrassing dat ze bij binnenkomst bij de ALV van de VVD Zuidoost Drenthe werden verwelkomd met een handdruk door landelijk voorzitter Henry Keizer. Maar het is verkiezingstijd dus daar zou zijn komst wel mee te maken hebben. En zo begon Keizer zijn toespraak ook. Hij benadrukte het belang van de komende verkiezingen en de inzet die nodig is van de vele vrijwilligers. “Het doel is niet de VVD, het doel is dit land liberaler maken. De VVD is daarbij het middel.” Al snel ging zijn toespraak over de waardering die de VVD heeft voor allen die zich hiervoor inzetten, in het bijzonder één persoon in de zaal: Wil Luchjenbroers. Keizer was zeer vereerd haar de Thorbeckepenning te mogen overhandigen. De Thorbeckepenning is een hoge onderscheiding binnen de partij die de waardering voor individuen uitdrukt die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de partij.

Luchjenbroers was totaal verrast door deze waardering. Ze dacht zonder veel toeters en bellen afscheid te nemen maar werd naast Keizer ook nog toegesproken door Roelof Oosting (vicevoorzitter VVD Zuidoost Drenthe) en Erik Huizing, de fractievoorzitter van VVD Borger-Odoorn. Huizing sloot hierbij aan bij de woorden van Keizer. “Wil deed nooit iets voor zichzelf, ze deed het voor de inwoners, voor de gemeente of voor de partij.”

In haar dankwoord gaf Luchjenbroers aan hier ook niet mee te stoppen. Ze is ooit begonnen bij de propagandacommissie, die bestond toen nog. “Ik heb daar posters leren plakken en ik denk dat ik dat nog wel kan”