Erik Huizing lijsttrekker VVD Borger-Odoorn

Afgelopen dinsdag is Erik Huizing uit Buinen unaniem verkozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met de keuze voor Huizing kiest Borger-Odoorn voor boerenverstand en een realistische koers. 

Huizing is in het dagelijks leven akkerbouwer en van het soort ‘Doe maar gewoon.’ Van hem komen geen loze beloften, hij wil vooral behouden wat goed is en verbeteren wat beter kan. Huizing: “We wonen in de mooiste gemeente van Nederland, we moeten vooral zorgen dat opgebouwde voorzieningen behouden blijven, dat is al lastig genoeg.”

Is dan alles goed geregeld in Borger-Odoorn? “Nee, natuurlijk kan het beter. Nu het economisch beter gaat kan dat ook. We moeten een flinke inhaalslag maken als het gaat om ons groenonderhoud, onze bermen en onze wegen. We komen uit een periode waarin de middelen schaars waren. Daar zijn we redelijk goed doorgekomen maar heeft wel achterstanden opgeleverd. Die achterstanden moeten we nu snel inhalen.”

Ook wil Huizing dat de houding van de gemeente meer dynamiek laat zien. Het is hem nu te stroperig. “Je merkt dat onze inwoners en ondernemers sneller schakelen dan de gemeente. Kijk maar eens naar de zonneweiden. Het gaat ons nu niet lukken hiervoor snel beleid te ontwikkelen en dat is jammer. De gemeente is dan geen stimulans maar een rem op de ontwikkelingen. Dat moet anders. De gemeente is er voor haar inwoners, niet andersom.”

Voor Huizing is het overigens geen vanzelfsprekendheid dat de gemeente alles zelf moet doen. Hij denkt dat uitbesteden aan het bedrijfsleven van een aantal taken een win-win situatie kan opleveren waarbij gemeente en ondernemers elkaar versterken.

Tijdens de algemene ledenvergadering waarin Huizing verkozen werd benadrukte hij dat hij de kar niet alleen kan trekken. “We hebben iedereen nodig voor een goed resultaat. Niet alleen leden van onze partij maar ook kiezers. Samen moeten we onze inwoners laten zien dat een liberale keus op het stembiljet een goede keus is voor Borger-Odoorn.”