Sportzaal Buinen wordt dorpshuis.

De in oprichting zijnde stichting Dorpshuis Buinen wil de sportzaal en ondergrond op sportpark De Woerd in Buinen overnemen van de gemeente en hier een dorpshuis realiseren. Dit zal de sociale leefbaarheid van het dorp ten goede komen, het dorpshuis kan de ontmoetingsplek voor het dorp worden waar, zo blijkt uit de ambities, in de komende jaren allerlei activiteiten mogelijk zullen zijn. 

In totaal heeft men bijna € 300.000 nodig om alle plannen te verwezenlijken. De gemeente verstrekt een eenmalige bijdrage van € 151.000 om het achterstallig onderhoud en de noodzakelijke aanpassingen te verrichten. Er zal veel zelfwerkzaamheid nodig zijn, tevens zullen er fondsen worden aangeschreven.

Dit proces heeft enkele jaren geduurd, fijn dat men nu zover is gekomen dat daadwerkelijk stappen kunnen worden gezet om voor het dorp Buinen een ontmoetingsplaats voor de toekomst te realiseren. 

De Stichting gaat een nauwe samenwerking aan met de voetbalvereniging, deze vereniging behoudt het bestaande recht van opstal van de kantine. Dit vereist wel een zeer goede verstandhouding tussen beide partijen. De voetbalvereniging gaat de kantine huren van de Stichting. 

Dorpsbelangen stelt een gedeelte van har gemeentelijke subsidie beschikbaar, hieruit blijkt dat de neuzen in dit dorp dezelfde kant op staan. Het plan wordt breed ondersteund door de bevolking. 

Al met al zal er het nodige moeten gebeuren in Buinen, maar de spirit en de kennis is aanwezig, dit dorp wil voor de toekomst een ontmoetingsplek voor alle inwoners van jong tot oud, dat gaat ze volgens ons zeker lukken. 

Hoewel het formele besluit nog moet worden genomen in de raad feliciteren we Buinen met dit initiatief en wensen we iedereen veel succes.