Huize Odoorn zet VVD aan het werk.

De fractie van de VVD gaat regelmatig op werkbezoek. Het bezoek aan Huize Odoorn zullen ze niet snel vergeten, hier werden ze meteen betrokken bij de activiteiten. Voordat de fractieleden het in de gaten hadden zaten ze fruit te snijden, ondertussen gezellig babbelend met de cliënten en medewerkers.

Huize Odoorn is een dagbestedingscentrum voor ouderen. Eigenares Geke Rengers en haar medewerkers vertellen aan de koffietafel enthousiast over hun werk en de activiteiten die ze doen. Aangevuld door de ouderen die vertellen over de dierenweide en de dieren die ze daar verzorgen. Bij Huize Odoorn zijn veel mogelijkheden voor zowel binnen als buiten activiteiten. Het doel is om ouderen te activeren en te stimuleren maar niet op een betuttelende manier. 

De dag begint altijd met een kop koffie en de krant die dan uitgebreid besproken wordt. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten en voordat de VVD-fractie het weet zijn ze betrokken bij de middagactiviteit van de dag, smoothies maken. Terwijl er fruit geschild, gesneden en geperst wordt horen de fractieleden alles over de doelgroep, de busjes waarmee vaste chauffeurs de cliënten halen en brengen, het zijn van een leerwerkbedrijf en nog veel meer.


Veel van de ouderen hebben te maken met dementie. Maar ook een sociaal isolement kan een indicatie zijn voor dagbesteding. Naast oog voor de cliënten hebben de medewerkers van Huize Odoorn ook oog voor het thuisfront. De mantelzorgers die thuis de zorg op zich nemen staan vaak erg onder druk. Eén van de ouderen weet heel goed te vertellen hoe het voor zijn vrouw is nu hij bij alles hulp nodig heeft. Voor haar is het fijn dat hij een paar dagen de deur uit is en hij heeft het erg naar zijn zin op de dagopvang. Alle ouderen die er deze middag zijn laten weten hoezeer ze het naar hun zin hebben.

Er is nog wel één grote wens, een duo fiets. Om dit financieel mogelijk te maken gaat Huize Odoorn in december kniepertjes en spekkendikken bakken en verkopen in het dorp. Iedereen kan nu al intekenen voor een (paar) pakje(s).

Als de smoothies klaar zijn is het tijd voor een gezamenlijke toost op Huize Odoorn. Voor de VVD was het een leerzaam werkbezoek, voor de ouderen van Huize Odoorn een gezellige middag.