VVD wil werkzoekenden in eigen gemeente helpen.

Wie in de gemeente Borger-Odoorn op zoek is naar werk moet nu naar Emmen. Dit werkt prima voor mensen die zelf hun weg kunnen vinden op de arbeidsmarkt maar slecht voor mensen die hierbij hulp nodig hebben. Ook krijgt de VVD steeds meer signalen van werkgevers dat zij geen lokale werkzoekenden kunnen vinden omdat er geen contactpersoon is in de gemeente. Raadslid Janny Hofsteenge stelde hierover vragen aan de wethouder.

Hofsteenge: "We hebben in samenwerking met Coevorden en Emmen de uitvoering van alles wat met werk te maken heeft ondergebracht in Emmen. Dit werkt prima als het gaat om de administratieve zaken maar het werkt niet als het om mensen gaat. Vooral voor mensen die hulp nodig hebben bij re-integratie is de afstand nu te groot. Maar het is natuurlijk ook niet goed dat wij van werkgevers de vraag krijgen bij wie ze moeten zijn als ze banen hebben in Borger-Odoorn. Er is op de site van de gemeente niet eens een contactpersoon te vinden.
Wij willen dat de gemeente dit gedeelte weer in eigen hand neemt. Vooral als in januari de participatiewet van kracht wordt is het belangrijk dat onze inwoners dicht bij huis geholpen kunnen worden. Wij willen dat het onderdeel werk ook een plek krijgt bij de sociale teams. Hier hebben we al eerder op aangedrongen en ook afgelopen donderdag heb ik hier weer vragen over gesteld aan het college."

Uit de antwoorden van de wethouders blijkt dat het college dit probleem erkent en dat ze in dezelfde richting denken. De VVD hoopt dat het college snel over gaat tot actie. Een betaalde baan is voor de VVD meer dan een inkomen. Werk haalt mensen uit een isolement, levert sociale contacten op, geeft zelfstandigheid en zoveel meer. Hofsteenge: "Werk is het beste sociale vangnet dat er is."