Borger-centrum: “Let op verkeersveiligheid”.

Alle betrokken partijen zijn het er over eens, er moet iets gebeuren in het centrum van Borger. De VVD wil dat daarbij de verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat. 

Dwars door het centrum van Borger ligt een Provinciale weg, eigenlijk de enige oost-west verbinding in onze gemeente. Deze verbinding is belangrijk voor de doorstroming van het verkeer maar splijt het dorp ook in twee stukken. Het mooist zou het zijn dat er een andere oost-west verbinding komt of dat de weg door het centrum een tunnel zou worden. Hierover praten we al 40 jaar maar we worden het niet eens, bovendien is er geen geld voor. Ondertussen moet er wel iets gebeuren. Het college legt nu een plan op tafel waarbij het centrum in fases word aangepakt. 

De VVD vindt het verstandig dat er een knip gemaakt wordt. Er moet eerst geld zijn voor de volgende fase voordat er mee begonnen wordt. Ondertussen maakt de VVD zich wel zorgen over het totaalpakket. De financiering hiervan is nog lang niet zeker.

Ook wil de VVD dat er rekening gehouden wordt met vracht- en landbouwverkeer. Zorg dat obstakels veilig zijn, ook voor grote voertuigen. In het centrum komen vele soorten van verkeer bij elkaar. Zwaar verkeer, fietsers, voetgangers, voor alle verkeersdeelnemers moet het veilig en overzichtelijk zijn. 

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag bracht fractievoorzitter Erik Huizing dit opnieuw naar voren maar hij benoemde ook de mogelijkheden die dit plan biedt voor lokale ondernemers. Zo is er ruimte in het plan voor passende bedrijvigheid. Huizing: “De gemeente investeert en faciliteert, de ondernemers kunnen aanhaken. Dit is goed voor onze lokale economie. Als toeristendorp krijgt Borger een aantrekkelijk uiterlijk, dat is belangrijk voor onze inwoners en onze bezoekers.”