12 maart: Landbouw Café in Noord-Sleen

Op maandag 12 maart a.s. organiseren de gezamenlijke VVD’s van Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen een Landbouw Café. Vanaf 20.00 uur in Zaal Wielens in Noord-Sleen. Speciale gast daarbij is de VVD-gedeputeerde EN agrarisch ondernemer Henk Brink. Elke fractie vaardigt daarbij haar landbouw-woordvoerder af. Voor de VVD Borger-Odoorn is dat landbouwer en lijsttrekker Erik Huizing.


Enorme bijdrage

Volgens de VVD moeten boeren en tuinders de ruimte krijgen om te ondernemen. Maar ook om te innoveren. De agrarische sector is een van de allerbelangrijkste sectoren in Zuidoost Drenthe. Zij levert een enorme bijdrage aan de economie, de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de regio. Wat betekent dat voor het beleid van de provincie Drenthe en de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen?


In discussie

Daarom wil de VVD weten waar men op provinciaal en gemeentelijk niveau op in moet zetten. En hoe het Europees beleid en de landelijke regelgeving vertaald kunnen worden naar onze regio. Daarover wil men graag met landbouwers, veehouders en tuinbouwer in discussie. De agrarische sector moet goed vertegenwoordigd worden in de verschillende gemeenteraden. Met een korte lijn naar de provinciale politiek.

 

Alle steun

In 2017 exporteerde de Nederlandse agrarische sector ongeveer 101 miljard euro naar andere landen. Nederland is - na de Verenigde Staten - de 2de voedselexporteur ter wereld. Daar is de VVD trots op. Daarbij hebben de Nederlandse boeren en tuinders alle steun nodig die ze kunnen krijgen.