VVD Borger-Odoorn komt met kandidaat wethouder

Gisteravond besprak de Gemeenteraad van Borger-Odoorn het advies van verkenner Jan Bos. Daarin wordt voorgesteld om de VVD deel te laten nemen aan de onderhandeling voor een nieuw College. Samen met Gemeentebelangen en D66. In dat geval heeft de VVD aan Nynke Houwing uit Nieuw-Weerdinge gevraagd om een eventueel beschikbare wethouders-post in te vullen.

Nynke Houwing was 20 jaar actief in het Gemeentebestuur van Emmen. Daar heeft ze talloze functies bekleed. Als achtereenvolgens raadslid, fractievoorzitter en van 2010 tot 2014 ook wethouder. Daarnaast is ze onafhankelijk voorzitter van het grote herinrichtingsproject Bargerveen-Schoonebeek. VVD-Fractievoorzitter Erik Huizing: “Met Nynke Houwing beschikken wij over een krachtig bestuurder en gedreven politica. Ze heeft veel ervaring opgedaan met allerlei gebiedsprocessen. En beschikt over een groot netwerk. Van haar kennis en ervaring maken wij graag gebruik.”

 

Ondertussen geeft Nynke Houwing aan erg veel zin te hebben in deze uitdaging: “Als ik bij mij thuis achter op het erf sta, zie ik Valthermond liggen. We wonen nagenoeg op de grens. De gemeente Borger-Odoorn is voor mij dus dichtbij en zeker niet onbekend. Ik ben dan ook erg blij met het verzoek vanuit Borger-Odoorn. Ik ga graag aan de slag met de uitdagingen die er liggen. Borger-Odoorn is een mooie gemeente om voor te werken”