NYNKE HOUWING: WETHOUDER MET KENNIS EN ERVARING

Op dinsdag 22 mei a.s. wordt Nynke Houwing geïnstalleerd als nieuwe VVD-wethouder voor Borger-Odoorn. De VVD krijgt daarmee een krachtdadige, doortastende en zeer ervaren wethouder. Kennis en ervaring die ze weliswaar opdeed in buurgemeente Emmen. Maar, zegt Nynke Houwing: “Ik ken het gebied, ik ken de mensen, ik ken de problematiek en ik ken de uitdagingen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

Nynke Houwing is ingenomen met haar portefeuille: Economische Zaken, Participatiewet, Recreatie & Toerisme, Landbouw, Wonen, Verkeer en Volksgezondheid. Ze zit al meer dan 20 jaar in de politiek. Waarvan een aantal jaren als fractievoorzitter en ook 4 jaar als wethouder. Daarnaast is ze al jaren onafhankelijk voorzitter van de Bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek. Door deze ingrijpende en ingewikkelde herinrichting heeft ze veel ervaring met plattelandsbeleid en bewonersparticipatie.


Nynke Houwing woont al 36 jaar in Nieuw-Weerdinge. En daarmee aan de rand van Borger-Odoorn. Samen met haar man en zoon runt ze een melkveehouderij. “We hebben zelfs een paar bunder over de gemeentegrens. Dus onze koeien grazen wel in Borger-Odoorn.” Ze zoekt in Border-Odoorn vooral de samenwerking: “Niet alleen met de andere leden van het College. Maar ook met de Raad en vooral de bevolking.”      

Zet cookies aan om de video te tonen.