Nynke Houwing benoemd als wethouder

De benoeming van het nieuwe College van Borger-Odoorn is niet geheel zonder slag of stoot verlopen. De oppositie maakte van de gelegenheid gebruik om fors van repliek te dienen. “Begrijpelijk”, vond Nynke, “We hadden tijdens de formatie de oppositie bij moeten te praten. Die weerstand hadden we beter vooraf kunnen wegnemen. Daar moeten we lering uit trekken.”

Ze is als wethouder sowieso van plan om de Raad maar vooral ook de samenleving bij de ontwikkelingen te betrekken: “We zullen het toch samen moeten doen. Ik weet dat ook de andere collegeleden daar zo over denken. Er wachten ons grote uitdagingen in de komende periode. Daar willen gezamenlijk de schouders onder zetten. Voor mij is besturen méér dan de helft + 1…”

 

Nynke Houwing heeft de portefeuille Economie, Participatie, Recreatie & Toerisme, Landbouw, Wonen, Verkeer en Volksgezondheid: “Ik hoop mijn jarenlange politieke ervaring (16 jaar als raadslid en 4 jaar als wethouder) daarbij in te kunnen zetten.” Het verwijt dat ze uit aan naburige gemeente afkomstig is, snapt ze : “Ik ben geen vreemde eend in de bijt. Ik ben gekomen om de juiste dingen voor de gemeente Borger-Odoorn te doen. Dat doe ik graag met de Raad als totaliteit. Ik zie uit naar een goede samenwerking. Daar ga ik mijn best voor doen.”