LEDENUITJE: NIET DRUK, WEL GEZELLIG

Met ruim 20 man/vrouw was het Ledenuitje van de VVD Zuidoost Drenthe niet druk bezocht. Maar daardoor wel erg gezellig. Een uitstekende gelegenheid voor bestuursleden, fractieleden en gewone leden om elkaar beter te leren kennen. Altijd zinvol, nu dat de afdelingen van Emmen en Borger-Odoorn zijn samengevoegd tot Netwerk Zuidoost. En in dat licht bezien was de bijeenkomst een groot succes.

Ook het programma droeg daar in niet geringe mate aan bij. Want een fikse wandeling door het Bargerveen is alleszins de moeite waard. Vooral als zo’n ontdekkingsreis wordt begeleid door gids Henry Schepers van het Veenloopcentrum in Weiteveen. Zo’n begeleiding valt alleszins aan te raden, want de meeste mensen weten niet dat Emmen een volledig nieuwe achtertuin krijgt. Het Bargerveen ontwikkelt zicht tot een uniek natuurgebied met enorme toeristische potentie.

 

De VVD Zuidoost Drenthe is het enige netwerk dat haar leden maar zo laat lopen. Ze zelfs het bos in stuurt. En daar nog trots op is ook. Terecht, want actieve politiek vereist een goede conditie, een weidse blik en een frisse kijk. Daarnaast kleeft onterecht aan de VVD de verdenking dat het niets op heeft met natuur. Onzin natuurlijk, de VVD kiest alleen voor een praktische en pragmatische benadering.

 

Getuige ook het feit, dat onderweg nog een schaap van een wisse dood kon worden gered. Waarmee een extra kwaliteit van gastvrouw Nynke Houwing aan het licht trad. Immers, Nynke is niet alleen oud-wethouder van Emmen, ze is nu ook de nieuwe wethouder van Borger-Odoorn. Daarnaast is ze onafhankelijk voorzitter van de Bestuurscommissie die alle veranderingen in het Bargerveen aanstuurt. En - ook niet onbelangrijk - ze is praktiserend melkveehoudster in Nieuw-Weerdinge…..