DIT MOET STOPPEN

Door ernstige bedreigingen heeft een ondernemer uit onze gemeente moeten besluiten een grote opdracht terug te geven.

 Als we die zin uitspreken strijden ongeloof, woede en ontzetting om de overhand maar we hebben ook begrip voor Ben Timmermans, directeur van Avitec. Hij is verantwoordelijk voor 150 medewerkers en werd eerder al geconfronteerd met asbestdumping.

 

Alles draait om de bouw van windmolens in het Mondengebied. We begrijpen dat dit weerstand oproept. Gisteren kwamen voor- en tegenstanders elkaar nog tegen bij de Raad van State. En dat is goed. We leven in een rechtstaat en iedereen heeft er recht op om het oordeel van de rechter te vragen.

Maar dan houdt het ook op. Niemand mag ooit voor eigen rechter spelen. Niemand mag dreigen of geweld gebruiken. Hiervoor zullen wij nooit begrip hebben.

 

Dat dit juist Avitec treft is extra zuur. Als er één ondernemer is die zich met hart en ziel inzet voor het Mondengebied is het Ben Timmermans wel. Of het nu gaat om een ijsbaan in Nieuw-Buinen, een plein in Buinerveen of tijdelijke units in 2e Exloërmond, Ben Timmermans helpt in elk dorp en dan hebben we het nog niet eens over sponsoring van verenigingen.

 

Onze fractie heeft er bij de initiatiefnemers van de windmolens altijd op aangedrongen dat ze, mochten de molens er komen, lokale ondernemers in de arm te nemen. Dat juist een lokale ondernemer zich moet terugtrekken door bedreigingen is onaanvaardbaar.

Dit moet stoppen!

 

We zijn blij dat de politie dit zeer serieus neemt en een groot onderzoek is gestart. We roepen onze inwoners op hieraan mee te werken. Dit kan door te bellen met het onderzoeksteam, 06-18035154 of anoniem naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

U kunt ook mailen naar tgo-tips.noord-nederland@politie.nl