WERKBEZOEK BIJ TOP-ISOLATIEBEDRIJF

Op dinsdag 22 oktober jl. ging de VVD-fractie op werkbezoek bij Van den Berg Isolatie in Borger. Niet geheel zonder reden: In nauwelijks 10 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste isolatie-bedrijven van ons land. Op dit moment wordt ruim 10% van alle nieuwbouwhuizen in ons land door hen geïsoleerd. Deden ze een paar jaar geleden nog 3 dagen over het isoleren van een nieuwbouwhuis, nu doen ze dit in 4 uur. Daarnaast is na-isolatie van bestaande woningen een belangrijke activiteit.

In 2014 verhuisde van den Berg naar de Strengenweg in Borger. Daar bieden ze inmiddels werk aan 27 vaste medewerkers. Met daaromheen nog een flexibele schil van uitzendwerkers en ZZP-ers. Er is nauwelijks goed en ervaren personeel te krijgen. Daarom heeft het bedrijf een eigen, intern opleidingstraject. Er is (te) weinig contact met scholen, soms loopt er een leerling mee.

 

Naast kwaliteit en duurzaamheid is het bedrijf ook gericht op sociaal beleid. Ze zijn druk bezig om ook mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Daarin is het lastig om de balans te vinden tussen sociale belangen commerciële belangen. Het bedrijf zou graag zien, dat de Gemeente zich actiever opstelt in de richting van het bedrijfsleven.

 

En daar is de VVD-fractie het van harte mee eens. Fractielid Janny Hofsteenge: “De Gemeente, maar ook de politiek, moet ondernemers veel meer omarmen en zoveel mogelijk ontzorgen. Vooral als het gaat om mensen die vanuit een uitkering aan het werk willen. Daar is geld voor nodig, maar dat is niet erg. Het is belangrijker dat mensen weer mee kunnen doen en aan de slag kunnen.”