VVD OMARMT ONDERNEMERS-INITIATIEF

De VVD heeft uiterst positief gereageerd op het opmerkelijke initiatief van Borger centrum-ondernemers voor een Bedrijven Investerings Zone (BIZ). VVD-fractielid Arne Joling: “Mooie vorm van samenwerking tussen de Gemeente en Ondernemers. Daarnaast is dit een hele slimme manier om in Borger extra dingen mogelijk te maken. Zo’n initiatief van en voor ondernemers verdient onze krachtige steun en medewerking.”

De BIZ-zone beslaat het centrum van Borger. De daar gevestigde ondernemers worden verplicht bij te dragen aan het BIZ-fonds. De Gemeente gaat dit geld innen op basis van de WOZ-waarde en keert dit geld dan uit als een subsidie aan de Stichting BIZ Borger. Het geld wordt gebruikt voor de aankleding van het centrum, bestaande evenementen zoals de Sinterklaasintocht en het dorpsontbijt, sportactiviteiten en markten. Naast bestaande activiteiten hopen de ondernemers ook nieuwe evenementen te kunnen organiseren.


Arne Joling: “Eigenlijk is het een belasting voor bedrijven in het centrum van Borger. Normaal gesproken verwacht je dan bezwaren. Maar in dit geval hebben de ondernemers er zelf om gevraagd. Dan is het mooi dat de Gemeente faciliterend kan ondersteunen. We moeten echter nog wel onderzoeken of alle ondernemers het ook echt willen. Dus daar moet een goede, onafhankelijke draagvlakmeting voor worden gehouden. Niet bij de eigenaren, maar bij de gebruikers van de panden. Bij voldoende draagvlak kan de BIZ van start.”