Economische groei in Borger-Odoorn

Tot grote vreugde van de VVD werden afgelopen raadsvergadering twee bestemmingsplannen gewijzigd die te maken hebben met economische groei. Raadslid Arne Joling: “In deze tijd is het erg fijn om hier vóór te stemmen. Vanuit mijn werk hoor ik in deze tijd veel negatieve verhalen vanuit het bedrijfsleven en dan is het goed ook eens positieve geluiden te horen”.

 

De plannen waar de gemeenteraad nu anoniem voor stemden dateren al van voor het coronavirus, in het geval van HunebedCity werden de eerste gesprekken al in 2014 gevoerd. HunebedCity komt voort uit Lekker Hip in Borger. Zij zullen in het oude gemeentehuis van Borger gaan uitbreiden wat betekend dat 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Het bestemmingsplan moest hiervoor worden aangepast. Binnen de maatschappelijke functie die het gebouw nu krijgt zal er ruimte zijn voor horeca, detailhandel, inpak/werkruimte en 10 wooneenheden voor begeleid wonen. Tegen dit bestemmingsplan was nog wel een zienswijze ingediend door een aantal ondernemers in Borger maar dit werd ongegrond verklaart. Joling: “De gemeente heeft de vragen van de ondernemers goed beantwoord. Voor mijn gevoel is het ook een beetje koudwatervrees. Voor HunebedCity is de horeca een ondergeschikte functie. Dat geeft een heel ander businessmodel dus ik begrijp de angst van andere horecaondernemers wel. Toch denk ik dat het ongegrond is. Juist op het plein in Borger zou je zoveel mogelijk reuring moeten hebben. Terrasjes op die plek zullen elkaar vooral versterken.

 

Het tweede bestemmingsplan wat gewijzigd is heeft te maken met de groei die metaalbewerker Thalens in Drouwenermond doormaakt. Thalens groeit uit zijn jasje en heeft meer ruimte nodig. Joling: “Een uniek innovatief bedrijf met aandacht voor maatschappelijk ondernemen. Het bedrijf past goed binnen het dorp en er is geen enkele zienswijze ingediend. Voor mij als raadslid maakt dat de beslissing om akkoord te gaan heel makkelijk. Ik wens beide bedrijven heel veel succes toe.”