2e Exloërmond is goed bezig!

In de afgelopen raadsvergadering nam de raad een besluit over de vervolgaanpak “Toekomst voetbal 2e Exloërmond”. Een dossier met een lange, pijnlijke geschiedenis maar gelukkig lijkt het nu weer de goede kant op te gaan met dit dorp en haar verenigingen. 

In eerdere vergaderingen zijn diverse scenario’s besproken. De VVD stemt in met de scenario’s maar heeft op dit moment nog geen voorkeur. Er zijn bijvoorbeeld scenario’s gemaakt met of zonder een Multifunctionele Accommodatie (MFA) of Integraal Kind Centrum (IKC). Daarbij zijn de gevolgen voor de voetbalvereniging(en), de scholen, het dorpshuis en de Hunsowhal meegenomen. Voor de VVD is het belangrijk om te weten wat het dorp wil en we wachten daarom de resultaten van het Dorpsbelevingsonderzoek af. 

Waar we heel positief over zijn is dat de scenario’s goed zijn besproken met alle partijen. Voor het dorp is het geweldig dat er weer met elkaar gesproken wordt en iedereen weer samen naar de toekomst wil kijken.  Natuurlijk zullen er nog de nodige hobbels moeten worden overwonnen maar als iedereen de schouders eronder zet moet het lukken van 2e Exloërmond weer een dorp te maken waar iedereen op een fijne manier kan samenleven. De eerste stappen zijn nu gezet.