Leden kiezen voor Janny Hofsteenge

De leden van Borger-Odoorn hebben Janny Hofsteenge gekozen als hun lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook het verkiezingsprogramma “Waarom? Daarom!” en de groslijst (alfabetische kandidatenlijst) werden vastgesteld. 

De ledenvergadering van de VVD zou voor het eerst weer fysiek zijn maar door een coronabesmetting binnen het bestuur werd op het laatste moment toch gekozen voor een online vergadering. Janny Hofsteenge was door het bestuur voorgedragen en er waren geen tegenkandidaten. Een digitaal applaus was daardoor voldoende om de voordracht definitief te maken. 

In haar dankwoord benadrukte Janny Hofsteenge de doelen die bereikt zijn in de afgelopen periode. Vooral het feit dat de huidige coalitie een financieel gezonde gemeente achterlaat vervult haar met trots. Dit wil niet zeggen dat er geen wensen meer zijn voor de komende periode. Hofsteenge: “Onze afdeling heeft de afgelopen jaren deel uitgemaakt van de coalitie en dat heeft goed uitgepakt. We streven ook bij deze verkiezingen weer voor deelname aan de coalitie, zodat het liberale geluid en uitgangspunten in het coalitieakkoord kunnen worden ingepast.” 

Als speerpunten benoemde ze de koppeling tussen bedrijfsleven en het onderwijs, aandacht voor verkeersveiligheid, veilige fietsroutes, energietransitie en bouwen voor diverse doelgroepen mogelijk maken in al onze dorpen. Dat Borger-Odoorn de afgelopen jaren van krimpgemeente naar groeigemeente is gevormd noemt ze als één van de resultaten van de huidige coalitie. 

Hofsteenge was de afgelopen weken betrokken bij het schrijven van het verkiezingsprogramma waarin de liberale uitgangspunten van de VVD centraal staan.

Op basis van deze uitgangspunten zijn ook de kandidaten gezocht en Hofsteenge hoopt na de verkiezingen veel van deze kandidaten in de fractie te zien. Een zetelaantal noemt ze niet maar ze denkt dat groei zeker mogelijk is. 

Over een maand zullen de VVD leden de definitieve kandidatenlijst vaststellen. Het bestuur hoopt dan wel weer fysiek bijeen te kunnen komen.