Woningbouw op stoom, wethouder content

Wethouder Houwing (VVD) was afgelopen raadsvergadering ongewoon fel. De uitgangspunten voor de door haar te schrijven woonvisie dreigden van de agenda te verdwijnen, dit zeer tegen de zin in van de wethouder. 

De raad van Borger-Odoorn heeft binnenkort een gesprek met de woningcorporaties. Dit was voor Gemeentebelangen aanleiding om te vragen de behandeling van de uitgangspunten voor de woonvisie even uit te stellen. De andere fracties werden hierdoor overvallen maar hadden geen argumenten om tegen dit uitstel te stemmen. Die argumenten had wethouder Houwing wel. Voor haar zou dit minimaal een maand uitstel betekenen voordat ze kan beginnen met het schrijven van de woonvisie. Een woonvisie die hard nodig is gezien de vele aanvragen die ze nu krijgt uit de markt. 

De raad draaide daarna 180 graden om en de uitgangspunten werden besproken. In deze uitgangspunten staat beschreven wat de basis zal zijn voor de nieuwe woonvisie. Daarbij wordt ook een onderzoek meegenomen waarin duidelijke aanbevelingen staan. Aanbevelingen als: koester kleinschaligheid, bouw appartementen en bijzondere woonvormen (traditionele bouw is er voldoende), bouw levensloopbestendig en heb aandacht voor aantrekkelijkheid van het openbaar gebied en bereikbaarheid van voorzieningen zal zij met instemming van de raad meenemen in de woonvisie. Nu ze aan de slag kan hoopt Houwing de woonvisie in het voorjaar te kunnen presenteren.