Kandidatenlijst VVD Borger-Odoorn vastgesteld.

In een digitale ledenvergadering is de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld door de leden van de VVD in Borger-Odoorn. 

Nummer 1 op de lijst, Janny Hofsteenge, stond al vast. Onder haar staan nog 15 bekende en onbekende namen. Huidig raadslid Arne Joling staat op nummer 2, gevolgd door Albertus Steenbergen die de afgelopen periode al plaatsvervangend lid van de gemeenteraad was. Ook nummer 4 is geen onbekende, Dirk Ringers is al jaren een actief lid van de VVD. Hij was onder andere bestuurslid van het netwerk VVD Zuidoost Drenthe. Met Irma Kamps (5) en Alice Uineken (7) haalt de VVD twee nieuwe namen binnen. 

Janny Hofsteenge over de lijst: “Ik ben erg blij dat het ons gelukt is een goede mix tussen ervaring en nieuwe frisse geluiden te vinden. Ook is het ons gelukt vrouwen enthousiast te krijgen, er staan vier vrouwen bij de eerste zeven kandidaten. Daarnaast ben ik heel blij met onze jonge hond Floris. Met zijn negentien jaar verwacht ik van hem een heel andere inbreng, hij weet goed wat er onder jongeren leeft en wat zij nodig hebben. Dit kan ons team alleen maar verrijken.” 

Op nummer acht staat Floris Hiddink. Deze negentien jarige student aan de Hotelschool in Groningen komt uit Borger waar hij trots het groen draagt van de plaatselijke voetbalvereniging. Floris is al langer geïnteresseerd in politiek en vond het tijd ook zelf iets te gaan doen. Zelf zegt hij hierover: “Ik ben altijd iemand die een mening heeft en die ook uitdraagt. Toen ik erachter kwam dat ik hierin stappen wilde zetten ben ik om me heen gaan kijken. Bij onder andere jongerenorganisaties maar de gemeentepolitiek pakte mij direct. Dan ben je echt met je eigen omgeving bezig. Na het lezen van het verkiezingsprogramma van de VVD wist ik het zeker. De VVD past bij mij en bij de gemeente. Ik ben kandidaat geworden omdat ik graag deze mooie gemeente verder wil laten groeien. Ik denk dat het geluid van een jongere helpt om dit te bereiken.” 

Huidig fractievoorzitter Erik Huizing was de voorzitter van de kandidaatstellingscommissie. Ook hij is tevreden over de nu vastgestelde lijst. Huizing hierover: “We hebben een evenwichtige lijst samen kunnen stellen. Ik vind het mooi dat we de mogelijkheid hebben om mensen te laten doorgroeien. Iemand als Albertus Steenbergen, die de afgelopen periode veel energie in zijn rol als plaatsvervanger heeft gestoken, staat nu op een verkiesbare plaats. Dat geldt ook voor Dirk (Ringers) die ook al aanschoof in de steunfractie. Met Irma halen we veel kennis over de zorgsector binnen, een onderwerp wat steeds belangrijker is gaan worden in de gemeentepolitiek. Ik denk dat we straks een stevige en stabiele fractie krijgen en dat ik met een gerust hart kan afzwaaien.”  Huizing zelf is niet meer verkiesbaar. Hij kwam in 2010 met voorkeurstemmen in de raad en is sindsdien fractievoorzitter. 

Volledige kandidatenlijst:

1. Janny Hofsteenge

2. Arne Joling

3. Albertus Steenbergen

4. Dirk Ringers

5. Irma Kamps

6. Ineke Arends

7. Alice Uineken

8. Floris Hiddink

9. Roel Lubbers

10. Rik Bartelds

11. Harjan Jalvingh

12. Marten van Vliet

13. Bart Boxen

14. Michiel Vedder

15. Johan Bakker

16. Albert Kuipers

Op de foto staan van links naar rechts: 

Albertus Steenbergen, Albert Kuipers, Floris Hiddink, Johan Bakker, Janny Hofsteenge, Harjan Jalvingh, Ineke Arends, Marten van Vliet en Arne Joling.