Als je voor leefbaarheid bent, ben je tegen deze motie.

VVD raadslid Arne Joling kon zijn oren bijna niet geloven toen hij de motie hoorde die GroenLinks, LBO en de PvdA indienden tijdens de laatste raadsvergadering. Zij wilden in de toekomst geen vergunning meer verlenen aan Baja Borger. Een rally rond Borger dat eens in de twee jaar plaatsvind en veel liefhebbers trekt, zowel binnen als buiten onze gemeente.

Dat er partijen zijn die dit willen verbieden omdat er op fossiele brandstoffen gereden wordt, gaat er bij Joling niet in. “Dit is een uniek evenement waar de organisatoren juist erg bewust bezig zijn. Zo worden de auto’s bijvoorbeeld alleen schoongespoten bij de brandweer in Borger en nemen ze voorzorgsmaatregelen om verontreiniging te voorkomen. Auto’s worden vooraf streng gekeurd. En dan zou je zo’n evenement willen verbieden?”

Joling kan er met zijn pet niet bij: “En waar eindigt dit. Straks ook geen Boerenrock meer? Of een MegaPiratenFestival? En mogen onze toeristen alleen nog met een elektrische auto de gemeente in komen?” Joling is juist blij dat dit soort evenementen reuring brengen. “We moeten hier juist trots op zijn. Niet alleen de deelnemers en de vele vrijwilligers hebben het naar hun zin, onze inwoners kijken er ook naar uit. Als je het hebt over “leefbaarheid behouden” kun je niet voor deze motie zijn.”