Roelof Oosting uit Odoornerveen nu lid van de Provinciale Staten.

Woensdag 13 april is Roelof Oosting geïnstalleerd als lid van het Drents Parlement. Oosting neemt de plaats in van Jan Smits die is verkozen tot raadslid in Tynaarlo.

 Voor de VVD in Borger-Odoorn is Oosting een goede bekende. Hij is (nog) voorzitter van het bestuur van het netwerk Zuidoost Drenthe en was daarvoor voorzitter van het bestuur van de afdeling Borger-Odoorn. Oosting woont in Odoornerveen waar hij een akkerbouwbedrijf runt. 

Janny Hofsteenge, fractievoorzitter van de VVD in Borger-Odoorn, is blij met de benoeming van Oosting. Hofsteenge: “De economie in onze gemeente draait vooral op toerisme en landbouw. De agrarische sector heeft vooral met Europese, landelijke en provinciale regels te maken. Het is fijn om dan korte lijntjes te hebben met de provinciale fractie zodat wij de wensen van de boeren in onze gemeente onder de aandacht kunnen brengen al denk ik dat Roelof ons hiervoor niet veel nodig zal zijn. Hij heeft een breed netwerk in onze gemeente.” 

Oosting zelf wil de contacten met de lokale fractie zeker warm houden al benadrukt hij dat hij voor alle Drenten in de Staten zit. Oosting: “Het is goed dat zuidoost Drenthe vertegenwoordigd is in onze fractie maar ik ben vooral een geboren en getogen Drent. Ik zal me inzetten voor alles waar Drenthe beter van wordt maar natuurlijk hebben Borger-Odoorn en de agrarische sector mijn warme belangstelling. Daar liggen mijn roots.”