DAT VERKLAAR EN BELOOF IK

Afgelopen donderdag zijn Dirk Ringers en Floris Hiddink beëdigd als plaatsvervangende raadsleden voor de VVD. Plaatsvervangende leden mogen vrijwel alles wat een gekozen raadslid ook mag behalve een besluit nemen. Dit betekent dat zij alle informatie krijgen die een raadslid ook krijgt, aan mogen sluiten bij informele bijeenkomsten en mee mogen praten tijdens de oordeelsvormende raadsvergaderingen. 

Dirk Ringers uit Borger was de laatste jaren al lid van de steunfractie van de VVD en ziet dit als een volgende stap. Dirk: “Onze vorige plaatsvervanger was Albertus Steenbergen, hij is nu raadslid. Aan Albertus zien we dat deze rol een erg goede opleiding is. Je bent net wat meer betrokken bij het raadswerk, je weet net iets meer en je hebt de tijd om je te bekwamen in een aantal onderwerpen. Albertus is direct vanaf de start van de nieuwe raad een goed ingewerkt raadslid, zijn voorbeeld wil ik volgen.”

Voor Floris Hiddink ligt dit iets anders. Floris is heeft met zijn negentien jaar veel minder ervaring maar is erg enthousiast. Floris: “Voor mij is vrijwel alles nieuw maar ik voel me erg thuis in de fractie. Ik vind het geweldig dat ze me de kans geven de komende vier jaar alles van dichtbij mee te maken. Het is best een verantwoordelijkheid maar de fractie koos mij unaniem als plaatsvervanger en daar ben ik best trots op.”

Fractievoorzitter Janny Hofsteenge is blij met beide plaatsvervangers. Janny: “Dirk kennen we al jaren en stond als vierde op de kandidatenlijst en Floris heeft zich in de campagnetijd goed laten zien. Ik vind het belangrijk dat we hun de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen maar we hebben als fractie ook veel aan ze.” Hofsteenge zelf is verkozen tot één van de drie plaatsvervangende voorzitters en zal dus regelmatig een oordeelsvormende raadsvergadering voorzitten. Hierdoor valt er een plekje vrij in de fractie. Janny Hofsteenge lachend: “Ja, als ik voorzitter ben kan één van hun dus steeds aan de bak. Dat hebben we ze vooraf niet verteld maar ik heb alle vertrouwen in ze.”