Nieuw sportpark in Odoorn!

De kogel is door de kerk, in Odoorn kan de schop in de grond in voor een nieuw sportpark. Afgelopen raadsvergadering besloot de gemeenteraad nog eens 8 ton toe te voegen aan het budget plus ruim 2 ton voor infrastructuur.

 VVD raadslid Arne Joling is blij dat de kogel nu door de kerk is, hij is bang dat langer wachten voor extra kosten zou zorgen. Joling hierover: “Dit extra geld heeft vooral te maken met de gestegen bouwkosten. Hoewel die markt nu wat lijkt te stabiliseren heb je een grote kans dat uitstel tot nog hogere kosten zal leiden. De raad had eerder al besloten dat het sportpark in Odoorn in zo’n slechte staat is dat het voorrang heeft gekregen op andere projecten. Nu hebben we het definitieve besluit genomen waardoor ze aan de slag kunnen.”

De ze waar Joling het hier over heeft zijn de voetbalverenigingen uit Valthe, Exloo en Odoorn die nu zijn samengegaan, de tennisvereniging en de gemeente. Samen zullen ze dit sportcomplex gaan bouwen en beheren, een unieke samenwerking. Om die reden was de VVD ook tegen een budgetplafond waar andere partijen om vroegen. Joling: “Als je een budgetplafond instelt zijn de bestuurders van de verenigingen hoofdelijk aansprakelijk bij een overschrijding. In theorie zou dan een bestuurder zijn huis moeten verkopen mocht het fout gaan. Dat kun je niet vragen van vrijwilligers. Ik ben er van overtuigd dat alle partijen er alles aan zullen doen om binnen het budget te blijven.”

Joling is ook erg complimenteus over die verenigingen. “Zij zijn samen de uitdaging aangegaan. De voetbalverenigingen zagen dat ze samen sterker waren dan elk apart. Natuurlijk is het vervelend als je altijd gewend bent in je eigen dorp te spelen dat je dan naar een dorp verderop moet maar we zien dat dit ook erg snel went. Dat gaat niet zomaar, dit is een jarenlang proces geweest, maar straks is het resultaat een nieuw sportcomplex wat voldoet aan alle eisen van deze tijd. Daarmee kunnen de drie dorpen lange tijd vooruit. Ik wens ze dan ook veel succes.”

Wat er gaat gebeuren met de voetbalvelden in Valthe en Exloo is nog niet bekend.