Ontevredenheid over onderhoud voetbalvelden.

Er bereiken de VVD fractie vanuit verschillende verenigingen klachten over het onderhoud van de voetbalvelden. Voor Janny Hofsteenge was dit aanleiding om hierover een actuele vraag te stellen in de raadsvergadering.

Hofsteenge: “We hoorden deze geluiden van verschillende kanten en de voetballers in onze fractie herkenden de klachten. Slecht onderhouden voetbalvelden zijn niet alleen vervelend om op te spelen maar kunnen ook sneller tot blessures leiden. Daarom heb ik hier vragen over gesteld.”

Wethouder Huijing herkende de klachten en heeft al actie ondernomen maar ze erkende dat dit probleem niet in één klap is op te lossen. Ze denkt nu wel betere afspraken te hebben met de uitvoerder van het onderhoud maar eigenlijk wil ze de velden meer klimaatbestendig maken. Daarnaast wil ze een betere communicatie met de clubs.

Hofsteenge: “Tussen de regels door hoorde ik dat de wethouder waarschijnlijk meer geld nodig heeft om het probleem echt op te lossen. Ik verwacht dat ze met de kadernota met een voorstel naar de raad zal komen waarin ze om meer geld zal vragen.”