VVD geeft agrarisch signaal

Bij de bespreking van de kadernota diende de VVD een motie in over de positie van de agrarische sector in Borger-Odoorn. Hoewel de wethouder het volledig eens leek met de motie trokken de indienende partijen (VVD, LBO en CU) de motie niet in. “Ik wil een duidelijk signaal afgeven,” aldus fractievoorzitter Janny Hofsteenge. 

Hofsteenge benoemde in haar beschouwing drie belangrijke onderwerpen. Wonen, wegen en de lokale economie. Bij dat laatste onderwerp legde ze de nadruk op de rol van de agrarische sector. Een belangrijke sector in onze gemeente maar met nauwelijks een aanspreekpunt in het gemeentehuis. Hofsteenge:” We hebben een goed werkend ondernemersloket in huis. Onze ondernemers hebben hiermee een aanspreekpunt in het gemeentehuis en ze weten dit goed te vinden. Ook ontstaan er netwerken zodat ondernemers ook onderling veel aan elkaar kunnen hebben. Maar onze agrariërs zijn ook ondernemers en wij denken dat dit loket voor hun onvoldoende werkt terwijl er juist in die sector heel veel staat te gebeuren. Wij willen dat de gemeente, als eerste overheid, ook voor die sector klaar staat om te ondersteunen.”

Het is volgens de VVD niet de bedoeling dat de gemeente het stikstof probleem oplost, maar ze wil wel dat de gemeente voldoende kennis in huis heeft om agrariërs te kunnen ondersteunen en doorverwijzen naar regelingen die het Rijk en de provincie nu optuigen.

 

De volledige beschouwing van Janny Hofsteenge vindt u in de bijlage.

De vergadering over de kadernota wordt ook besproken in aflevering 7 van Raadpraat.