Verzetshelden uit Nieuw-Buinen

In de afgelopen raadsvergadering werden vier verzetshelden uit Nieuw-Buinen uitgebreid besproken door zowel de raad als de nabestaanden. Aanleiding was het voorstel om vier nieuwe straten te benoemen naar deze helden. 

De straten zullen worden genoemd naar Berend Trip, Douwe Mik, Klaas Salomon Pomp en Annie Post-Salomons. Het initiatief voor dit voorstel komt van Peter Zwiers (PvdA) en werd door de gehele raad overgenomen en mee ingediend. Zwiers vertelt hierover in de podcast Raadpraat die u via deze site kunt beluisteren.

Van alle helden waren er ook nabestaanden te gast in de raadszaal. VVD fractievoorzitter Janny Hofsteenge hierover: “Ik mocht deel uitmaken van de delegatie die vooraf kennis maakte met de nabestaanden. We hebben in het bedrijfsrestaurant samen gegeten en hun verhalen waren erg indrukwekkend. Daarom ben ik ook blij dat we in het voorstel hebben opgenomen dat er ruimte komt in het MFA gebouw in Nieuw-Buinen voor de verhalen van deze helden. Ik hoop erg dat het zal lukken hier een goede invulling aan te geven zodat deze verhalen niet verloren gaan.”

 

Voor wie dit deel van de raadsvergadering wil terugkijken, klik dan hier

Voor wie de podcast wil beluisteren, klik dan hier