Moties Kinderraad overgenomen.

Maart was een bijzondere maand voor de kinderen in onze gemeente. Hun raadsleden kwamen met drie moties naar de gemeenteraad en die moties zijn alle drie, soms iets aangepast, overgenomen door de gemeenteraad. 

In de commissievergadering van 7 maart brachten de kinderen drie moties in. Per motie waren er twee of drie kinderen uit de kinderraad die deze motie verdedigden. Er waren moties over speelplekken, verkeersveiligheid en over naschoolse activiteiten.

Bij speelplekken gaat het vooral om sport en bewegen in de openbare ruimte. Bij verkeersveiligheid ligt de nadruk op de omgeving van scholen. De kinderraad wil bij scholen graag een 30 km/u zone en overal klaar-overs. Dat laatste is echter iets wat een school zelf moet regelen al vindt de gemeenteraad dat de gemeente wel mag helpen. Ze willen daarom dat de wethouder in gesprek gaat met de scholen.

De VVD bracht samen met de PvdA, GB en LBO de motie over naschoolse activiteiten in. Hierbij gaat het om diverse partijen te stimuleren om diverse activiteiten te organiseren waaronder de Hunebedgames. (schooltoernooien) Bovendien moet het backpack-project in de hele gemeente worden uitgerold, nu is dit beperkt tot het veengebied.

Alle moties werden unaniem aangenomen. 

Fractievoorzitter Janny Hofsteenge kijkt met veel plezier terug op deze vergadering. Hofsteenge: “Allereerst vind ik het super dat de kinderraad met deze initiatieven komt. Ze hebben het in de commissievergadering heel goed verdedigd en het was dan ook een plezier om één van de moties te mogen indienen. We kozen met opzet voor de buitenschoolse activiteiten, vooral omdat de kinderen het heel belangrijk vonden dat iedereen mee kan doen. Ook kinderen met een beperking. Dit past zo goed bij ons dat we hier niet lang over na hoefden te denken. Maar ook de andere moties waren erg goed hoor. Daar stemden we graag in mee.”