Verkoop oké maar weggeven nee!

De VVD heeft het voorstel om de Willibrordkerk in Borger te verkopen voor 1 euro aan een stichting ontraden. De VVD wil dat er eerst achterstallige huur of een compensatie voor een eerdere verbouwing betaald wordt.

 

Raadslid Wil Luchjenbroers was erg duidelijk in de raadsvergadering van 26 november. Als de gemeente nu verkoopt kan de huur niet meer verhaald worden, dan is het foetsie. Ondanks dat de Sint in het land is lijkt haar dit geen goed idee.

Er is de afgelopen jaren nooit huur, energiekosten of water betaalt. Dit komt volgens het college doordat er nooit een huurcontract is ondertekend. Maar de gebruiker voelde zich dus blijkbaar ook niet verplicht dit te betalen. “Zo ga je niet met elkaar om” aldus Luchjenbroers.

Luchjenbroers rekende het even voor, 50.000 euro foetsiegeld, 31.000 euro afschrijving en 8.000 euro voor niet uitgevoerd onderhoud. Ruim 90.000 euro, dit noemt zij weggeven.

Ook vroeg ze het college waarom ze de raad nu voor een voldongen feit stelden. Waarom had de wethouder de raad niet eerder geïnformeerd?

De VVD is niet tegen verkoop, ze is juist voor dit beleid. Ze is wel tegen dit voorstel en wil dat het college met een ander voorstel komt waarbij ook naar de positie van de horeca gekeken wordt. Net als de PvdA vraagt de VVD zich af of dit geen oneerlijke concurrentie is.

Ook andere partijen waren zeer kritisch al gaf het CDA aan dit verlies te willen nemen en draaide GB om na een schorsing waarbij de wethouder aanschoof bij het fractieoverleg.

Het is onbekend wat er nu gaat gebeuren. Dit voorstel komt niet in de besluitvormende raad, het mandaat ligt bij het college. Het werd alleen in de oriënterende raad besproken omdat het college de gevoelens van de raad wilde vernemen. Wat het college met die gevoelens gaat doen is onbekend.